2012. január 27., péntek

Interju a fonokkel :D

Mivel eddig foleg a Vm modellek posztjait lathattatok, es ok meseltek az eletukrol, ugy dontottem, hogy keszitek egy kis interjut Petho Balinttal az ugynoksegunk vezetojevel, igy betekintest nyerhettek a bookerek eletebe is.



Hogyan telik egy atlagos nap az irodaban?
Balint: Egy booker munkaja meglehetosen osszetett, egyreszt intezzuk a modelljeink ugyeit, ami ott kezdodik, hogy minden piacon probaljuk oket a legjobb ugynoksegeknel elhelyezni, majd elintezzuk a kiutazasukat, a vizumot, a repjegyet, szerzodeseket, szallast, sofort. Kinyomtatjuk a kepeiket. De kozben kreativkodunk, teszteljuk a lanyokat a sajat studionkban (hogy elkeszitsuk portfoliojukat), szerkesztjuk a honlapot, a blogot. Neha lemegyunk castingolni az utcara es modellek utan kutatunk. Neha beugranak a modelljeink is egy kavera es/vagy beszelgetesre. Es amikor fashionweek van, akkor ejjel-nappal online streamen nezzuk a showkat, es szurkolunk a modelljeinknek! De a milanoi es parizsi pret-a-porterre kimegyunk szemelyesen is, igy azokat eloben nezzuk.


Milyen adottsagokkal kell hogy rendelkezzen egy lany, hogy sikeres modell lehessen?
Hat a szokasos dolgokat tudom mondani... minimum 174 cm-es magassag, maximum 62-es derek es 90-es csipo. Szep bor, karakteres arc. (nem a szilikonos, botoxos, szolis csinibabakat keressuk kiszedett szemoldokkel es muszempillaval) Es ami a legeslegfontosabb, es szinte soha senki nem mondja el, de szerintem ez a legfontosabb a sikerhez, az a jo szemelyiseg.

Es milyen a jo szemelyiseg?
Kedves, nyitott, pontos, megbizhato, kommunkiativ es rendelkezik a megfelelo onbizalommal, van kisugarzasa. De ez a resze fejlesztheto. Es erre altalaban azert is van szukseg, mert azok a lanyoka akik leginkabb alkalmasak modellnek, eleinte nem latjak magukat szepnek, mert idehaza mas a szepsegideal, a suliban mas lanyok szamitana menonek.

Ki eddig az ugynokseg legnagyobb buszkesege, es kik azok akikben a jovoben a legtobb lehetoseget latjatok?
Nem szeretnek egyetlen modellt kiemelni, hiszen tobb lany is nagyon nagyon komoly eredmenyeket ert mar el, akikre buszkek vagyunk. Iden is tobb mint 10 modellunk csinalja a divatheteket a vilag vezeto ugynoksegeinel, rajuk mind nagyon buszkek vagyunk. Ha megis ragaszkodsz ahhoz, kedves Riporter, hogy valakit kiemeljek, akkor azt mondanam, hogy Pichler Anna, aki az ugynoksegunk egyik legregebbi modellje. De Kondas Katat is kiemelnem, aki tobb, mint 10 showt csinalt az elozo szezonban, es dolgozott a Teen Vogue-nak es a Glamournak. Illetve Boldov Eszter ( :D:D:D), aki ketszer szerepelt az olasz Vogue-ban, illetve az Elle-ben is, es az idei szezonban a couture fashion weeken is feltunt.
Az ujabb arcok kozul kiemelnenk Budavari Lisat, aki egy Pinko es Max Mara lookbokot kapott, vagy Jablonczky Monikat, aki szinten elso utjan szamos nagy showt kapott a haute couture fashionweek alatt. A fiuk kozul pedig egyelore Jackson es Domi a legnagyobb buszkesegunk, akik szinten a legnagyobb tervezoknek dolgozhattak ebben a szezonban a divatheteken.(Viktor&Rolf, Zegna, Pul Smith, Mac Jacobs, McQueen, Tommy Hilfiger.)


Mivel nyugtatnad azokat az anyukakat, akik felnek kiengedni lanyukat kulfoldi piacokra modellkedni?
Nem szoktak gondjaink lenni a szulokkel, nagyon jo viszonyban vagyunk az osszes lany szuleivel. Alltalaban miutan bejonnek hozzank, es meglatjak hogyan dolgozunk, beszelnek a tobbi modellel, atlatjak a helyzetet, es rajonnek, hogy a kinti ugynokseg folyamatos tamaszt jelent nekik, es mi is mindennapos kapcsolatban allunk a lanyokkal. Amiota fenn all az ugynokseg, szerencsere 2-3 olyan szulo volt, akivel nem talaltuk meg a kozos hangot. Eddig pozitiv tapasztalataink voltak a modellszulokkel.

koszi Boss! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése