2012. február 6., hétfő

Modell szotar

Jo napot Emberek! Ezennel sajnos itthonrol, Komarombol irok. Haza kellett jonnom Londonbol par napra. Nem tudom miert, de Londonban valahogy mindig lebetegszem. Eddig 3 szor voltam kint, es minden alkalommal tudogyulladassal, vagy madluagyulladassal jottem haza.Ezennel a borgyogyaszomat kellett meglatogatnom...hat igen, ez van mikor masfel heten keresztul minden nap kulonbozo "kozmetikumokat" kennek az arcodra.Remelem az a 4 fele gyogyszer amit szednem kell rendbehoz hetvegeig, es teljes energiaval vethetem bele magam a fashion week castingokba! Nagyon nagyon varom mar. Mar csak par nap es eletemben eloszor kezembe foghatom a show kartyaimat a show packageben! juhhuhu! :)
Addig is, hogy ne unjam halara magam, es meg titeket is szorakoztassalak, osszeallitok egy kis modell- divat szotarat.Ezt meg Annaval talaltuk ki korabban (Akinek ezzennel is szeretnek jobbulast kivanni, mivel igen, o is beteg, es eppen Londonban labadozik).

Casting: valogatas egy bizonyos munkara, altalaban tobb lany vesz reszt rajta.
Fitting: ruhaproba, egy bizonyos munkara.A kliens meg akar gyozodni arrol, hogy a modellre jo a ruha, amit a bemutaton vagy fotozason viselni fog.
Go see: Altalanos casting jovobeni munkakra. Alltalaban fotosok, casting directorok szervezik, hogy megismerjek bizonyos ugynoksegek modelljeit, akik eppen a varosban tartozkodnak.
Request casting: Valogatas egy munkara, a castingtol annyiban kulonbozik, hogy a modellnek nagyobb eselye van arra, hogy kivalasztjak, mert a kliens mar korabban latta (a kepeit, vagy akar eloben), es ugy gondoljak, hogy az adott munkara megfelelo lenne.
Call back:Ha az ugyfeleknek tetszik a modell a castingon, akkor visszahivjak, megnezik megyszer. a castingnak egy bizonyos "masodik forduloja"
Editorial: Egy magazinba keszitett tobb oldalas divatanyag.Ha egy neves magazin szamara keszul, nagyon nagy jelentoseggel bir a modell karierjere nezve.
Show: divatbemutato roviden :)
Compcard: minden modell ezt adja a castingon a klienseknek, hogy kesobb konnyebben be tudjak azonositani. Egy kartya, amin rajta vannak a modell meretei es egy par kepe.
Book: A modell konyve a portfoliojaval, amit minden castingra vinnie kell.
Schedule: A modell egy napi "menetrendje" amit az ugynokseg elozo nap allit ossze es kuld el. A castingokbol, go see-k bol, fittingekbol, munkakbol all.Magyarul rajta van, hogy mikor es hova kell menned :)
Chart: Az ugynokseg szamitogepes rendszereben minden modellnek van egy "naptarja".Ebben benne van, hogy melyik nap milyen munkai, castingjai vannak.Ezt altalaban csai az ugynokseg latja.
Worksheet: Egy munkarol kapott dokumentum, amin rajtavannak a reszletek: hova kell menni es mikor, ki a fotos, a sminkes..stb.
Opcio: A nagyobb munkakra tobb eselyes modell is van, es amig eldontik, hogy kit valasszanak, minden modellt beopcioznak arra a napra.Ezt az ugynokseg latja, es biztositjak, hogy arra a napra a modellnek ne szervezzenek mast, hogy biztos raerjen.
Show package: Az ugynokseg a divathet elott osszeallit a legjobb modelljeibol egy "valogatast" akiket a klienseknek ajanl a bemutatokra. Termeszetesen ha valaki ebben a valogatasban nincs benne, akkor is dolgozhat a divatheteken, de akik benne vannak, nagyobb esellyel kapjak meg a nagyobb showkat.
Fashion week: A divatvilag legfontosabb esemenye.Egy evben ketszer van (februarban es szeptemberben) A negy legfontosabb piac: New York, London, Milano, Parizs. Mindenhol egy hetig tart, es a helyi markak mutatjak be kollekcioikat.Szeptemberben a tavasz\ nyarit, februarban a osz\telit.
Showroom: Egy bizonyos divatmarka showroomjaban valo munka azt jelenti, hogy a modell a showroomba erkezo ugyfelek altal kivalasztott ruhakat felveszi, es bemutatja oket.Altalaban a nagyobb markak azoknak a klienseiket fogadjak a showroomban, akik a bemutatojukon nem tudnak ott lenni.A modellek szamara jol fizeto , de nem tul nagy jelentoseggel biro munka, tarthat nehany napig, de akar tobb hetig is.
Lookbook: egy marka szamara keszitett katalogus.
polaroid: az ugynokseg altal keszitett natur kepek a modellrol, amin smink nelkul szerepel.Arra szolgal, hogy a klienseknek megmutassak, hogy valojaban hogy is nez ki a modell smink es retus nelkul.
Catwalk video: Az ugynokseg altal keszitett video, amin a modell kifutos jarasat mutatjak be.
modell apartmann; az ugynokseg sajat apartmannja, ahova a lanyokat elszallasoljak.Van, hogy egyszerre 2, de akar 15 lany is lakhat egyutt.
Pret-a-porter\ ready to wear: a divatheteken bemutatott kollekciok, amiket  vasarloknak kesobb legyartanak, es a boltokba kerulnek.
Haute couture: Csak megrendelesre legyartott ruhadarabok, amik kulonleges technikaval keszulnek.A haute couture divatheten mutatjak be oket.
Casting director: minden top markanak van egy casting directora, akik bevalogatjak a modelleket a showjukba.Ezert altalaban szerveznek egy go see-t ahol talalkozhatnak a lanyokkkal.
Booker: az ugynoksegen dolgozo ugynokok, akik a modellek ugyeit intezik, es tartjak a kapcsolatot a kliensekkel.
Head Booker: az ugynokseg vezeto bookere.
New face \ fresh face: Olyan modell, akit nemreg fedeztek fel, es eloszor dolgozik az adott piacon.
Top 50: A models.com-nak van egy ranglistaja ahol az 50 legkeresettebb modellt rangsoroljak.Ezt par hetente frissitik, annak alapjan, hogy melyik lany milyen munkakat csinalt.
First face: Igy hivjak azt a modellt, aki egy show-n eloszor lep a kifutora, vagyis o nyitja a bemutatot.
Test fotozas: Nem egy konkret munkara torteno fotozas, csak arra szolgal, hogy az ugynokseg a modell portfoliojat fel tudja epiteni, es a lanyt minel tobb oldalarol be tudjak mutatni,
Statement: A modell penzugyi egyenlege egy ugynoksegnel, ami a kiadasokat es a jovedelmeket mutatja.
Feedback:Egy kliens visszajelzese az ugynokseg fele, arrol, hogy mennyire tetszett neki a modell.
Top ugynoksegek: egy adott piac legerosebb ugynoksegei vagyis a "topmodell gyarak"
 -Parizs: Elite, IMG, Marilyn,Nathalie, Next.
 -Milano:Elite, IMG, Women, Why Not, Next, D'management,
 -London: Elite, IMG, Storm, Next, Premier,
 -New York: Elite, IMG, Ford, Marilyn, Women, Next

Bye bye! :):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése