2012. január 30., hétfő

Couture fashion week

Tudom, hogy ez a poszt nem igazan illik egy modellek eleterol szolo blogba. Mivel a vonatom ma este 10 kor indul Londonba, es ma mar nincsnek castingjaim, nem talaltam magamnak jobb elfoglaltsagot, mint hogy errol irjak. Tehat, had osszegezzm, mi is volt ez a Haute Couture fashion week.
A Haute Couture azokat a ruhakat, kiegeszitoket stb. jelenti, amelyek a legjobb anyagokbol, kezzel, megrendelesre keszulnek, esetlek kicsit extremebbek is. Hogy egy divathaz ezen a divatheten kollekciot mutathasson be, un. Haute Couture divathaznak kell lennie (Ehhez meg kell felelnie bizonyos kriteriumoknak). Ilyen divathazak peldaul a Chanel, Dior, Valentino, Givenchy...stb.
Szerintem iden a divathazak nem alkottak annyira extrem cuccokat, a regebbi Couture divathetekrol es mereszebb ruhakra emlekszem, de lehet, hogy ez csak az en velemenyem.


Akkor nezzunk par show-t:

Chanel
Az mar megszokhato volt, hogy a Chanel mindig eleg extrem helyeken szervez bemutatokat, de repuloben meg eddig nem volt showjuk. :) Kozepen, a folyoso reszen volt a kifuto, az ulesekben ult a kozonseg.Az egesz kollekcio a kek szinre epult es annak kulonbozo arnyalataira. A Chanel-sikk termeszetesen itt is megvolt, de a zsebretett kez, ahogy a modellek mentek es a punkos haj egy kicsit lezserre tette. Szoval cool volt.





Dior
 A Dior show osszessegeben klasszikus es szupernoies volt, retegezett, terd fole ero szoknyakkal, derekben szukitett ruhakkal es vegen par ammmmazing estelyivel :) Mar latok is bennuk magam elott par sztart a voros szonyegen.A ruhak anyaga, szine es mintaja folyamatosan valtozott a show soran, a viragmintatol a kockan es a tyuklabmintan at egeszen a kigyoborig.A show egesz hangulatara raillik a kifinomult noiesseg, es megmutatkozik a sminkben es a hajban is.




Elie Saab
Nem veletlenul latunk egyre tobb Elie Saab estelyit a voros szonyegen.Voltam ennek a shownak a fittingjen, es ezekben a ruhakban az ember tenyleg ugy erzi magat mint egy sztar :) A lagy puderszinek- babakek, rozsaszin, vilagoszold, halvanysarga-, a gyongyok es a konnyu anyagok nekem nagyon hercegnos hatast keltenek. Ezert is volt ez az egyik kedvenc showm a divatheten.



Givenchy
Hat, mit ne mondjak...Riccardo Tisci elegge szabadjara engedte a fantaziajat. Mikor megkerdeztek tole, hogy mibol inspiralodott a kollekcio megtervezesehez, azt valaszolta, hogy Fritz Lang Metropolis cimu filmje volt az alap.A kollekcio bemutatasaban osszesen 10 model szerepel.A ruhak stilusat 3 csoportba soroltak: Az elsok a krokodilborbol keszultek, kulonleges technikaval. A kovetkezo csoportba a science fiction inspiralta darabok kerultek, az utolsoban pedig a fekete-feher kontraszton van a hangsuly. A modern osszhatast hatalmas fulbevalokkal es diszes orrkarikakkal tettek romantikusabba. A helyszinvalasztast pedig vegkepp nem ertem, de ez is bejott! Nekem nagyon tetszik, szerintem igy kell kineznie egy Haute Couture kollekcionak! :)



Jean Paul Gaultier

A tervezo lathatoan Amy Winehouse elott tisztelgett a kollekcioval, a hatalmas konty, a cicas smink es az 50-es evek stilusa mind az o oltozkodesenek elemei voltak. A fo hangsuly a fuzokon, ceruzaszoknyakon volt, ezeket sportos, szexis, punkos stilusban is kiviteleztek, nehany ruha nekem meg a Disney-hercegnoket is eszembe juttatta (pl. amit Karlie kloss viselt).Amy Winehouse dala csak egyszer csendult fel, a show legvegen.Nekem nem igazan jott be, Amy-stilus koppintassal jobb kollekciot is ossze lehetett volna hozni...


Valentino
Valentino is foleg puderszineket es feheret hasznalt, tobb helyen viragmintakkal illetve masnikkal .Az elso szettek eleg "parasztasszonyosnak" indultak  a nyakig begombolt felsoreszekkel, a hosszu ujjakkal- es szoknyakkal, csak legies, atlatszo anyagok, vagy csipkek tettek oket modernebbe.A letisztult szabasvonalak, mely zsebek meg lezserebbe tettek az egeszet.




Egyenlore ez a het eleg zsufoltnak igerkezik munka teren (szerencsere), de igyekszem majd Londonbol is jelentkezni! :D:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése